Je Persoonlijke Coach

Je geniet van het leven, maar soms heb je misschien het gevoel dat je meer gebruikt dan je eigenlijk wel zou willen? Of dat het effect van je gebruik niet altijd overeenkomt met wat je zou willen? Misschien ervaar je soms minder leuke psychische gevolgen? Het kan ook zijn dat je omgeving er problemen mee heeft dat je gebruikt.

Misschien is je relatie met je genotmiddel zo fout gelopen, dat je liever een (al dan niet definitieve) pauze zou willen inlassen in je gebruik? Maar... hoe pak je dat aan, zodat je niet (weeral) opnieuw begint?

Als coach (International Coaching Federation) en therapeut in opleiding (Agape) kan ik jouw problemen niet oplossen. Maar door te luisteren zonder te oordelen, door als klankbord te fungeren, door vragen te stellen, door je te confronteren met jezelf, zal ik proberen je te helpen om meer inzicht te krijgen in wat er speelt onder het storende gedrag aan de oppervlakte (bijv. te veel alcohol, cannabis, cocaïne...). Wat zorgt ervoor dat je, ondanks het feit dat je graag minder zou gebruiken, toch steeds "hervalt" in je oude gewoontes? Je eigen kleine kantjes onderzoeken, is niet altijd makkelijk. Sommige problemen pak je beter samen aan.

Of je nu bewuster wil gaan gebruiken, wil minderen of helemaal wil stoppen. Het maakt voor mij allemaal niet uit. Onze coaching aanpak richt zich vooral tot jongeren en volwassenen die alcohol, tabak, cannabis of andere drugs gebruiken zonder dat dit hun leven zwaar ontwricht. 

Indien na het intakegesprek of in de loop van de sessies zou blijken dat je problematiek toch wat zwaarder uitvalt dan eerst gedacht, raad ik mensen aan om hulp te zoeken bij een gespecialiseerde psycholoog (www.vindeenpsycholoog.be) of afkickcentrum (www.druglijn.be). Ik werk nauw samen met dokters en psychologen en we verwijzen regelmatig door naar elkaar.