Individuele coaching Ondernemers

Ondernemen is het mooiste wat er is: zelf nieuwe ideeën, concepten, producten, diensten, procedures… bedenken of verbeteren en ze in de markt zetten. Gaan voor je passie, geloven in jezelf en in je zaak. Ondernemen is soms zeer uitdagend: onverwachte problemen, klanten die afhaken, concurrentie, financiële limieten, personeelsperikelen… Met stress, piekeren, slapeloosheid, spanningen, onzekerheid, frustraties… als gevolg.

Een paar glazen alcohol, een jointje, een lijntje coke of wat pillen kunnen je op korte termijn het gevoel geven dat je alles kan loslaten. Even geen gedachten… Nu even een gevoel van rust en ontspanning… Maar die effecten zijn natuurlijk zeer tijdelijk en als die middelen de enige manier zijn om met problemen om te gaan, loopt het vroeg of laat fout. Zo ontstaat een ongezonde relatie met alcohol, pillen of andere drugs.

Als coach en therapeut in opleiding kan ik de problemen niet oplossen. Maar door te luisteren zonder te oordelen, door als klankbord te fungeren, door vragen te stellen, door te confronteren… komt er meer inzicht in wat er speelt onder het storende gedrag aan de oppervlakte (bijv. te veel alcohol, cannabis, cocaïne...). Wat zorgt ervoor dat iemand, ondanks het feit dat hij/zij graag minder zou gebruiken, toch steeds "hervalt" in oude gewoontes? De eigen kleine kantjes onderzoeken, is niet altijd makkelijk. Sommige problemen pak je beter samen aan!

Misschien ook goed om te weten, is dat je in het kader van "stressmanagement" dergelijke sessies ook als onkost kan inbrengen. Als ondernemer is het immers belangrijk om ook tijd te investeren in je mentale gezondheid.

Klik hier om de eerste stap naar een oplossing te zetten.