Coaching Particulieren

Soms is het leven fantastisch! Je bent gelukkig getrouwd of happy vrijgezel, een fijne job, leuke hobbies, toffe vrienden, een goede gezondheid… Maar onvermijdelijk kom je in je leven ook stress, piekeren, slapeloosheid, spanningen, onzekerheid, frustraties… tegen! En af en toe kan het noodlot toeslaan: gezondheidsproblemen, een sterfgeval, relatieproblemen, financiële tegenslagen…

Een paar glazen alcohol, een jointje, een lijntje coke of wat pillen kunnen je op korte termijn het gevoel geven dat je alles kan loslaten. Even geen gedachten… Nu even een gevoel van rust en ontspanning… Maar die effecten zijn natuurlijk zeer tijdelijk en als die middelen de enige manier zijn om met problemen om te gaan, loopt het vroeg of laat fout. Zo ontstaat een ongezonde relatie met alcohol, pillen of andere drugs.

Als coach en therapeut in opleiding kan ik helaas je problemen niet oplossen. Maar door te luisteren zonder te oordelen, door als klankbord te fungeren, door vragen te stellen, door te confronteren… komt er meer inzicht in wat er speelt onder het storende gedrag aan de oppervlakte (bijv. te veel alcohol, cannabis, cocaïne...). Wat zorgt ervoor dat iemand, ondanks het feit dat hij/zij graag minder zou gebruiken, toch steeds "hervalt" in oude gewoontes? De eigen kleine kantjes onderzoeken, is niet altijd makkelijk. Sommige problemen pak je beter samen aan!

Tijdens de sessies focussen we niet alleen op waar je vanaf wil, maar ook op wat je wel belangrijk vindt in je leven en hoe je stap voor stap hier naartoe kan werken. Meestal is het gedrag waar je vanaf wil (bijv. teveel alcohol) slechts een oppervlakkig symptoom van iets dat eronder zit, maar dat je (nog) niet wil/kan zien. Ik zal met veel enthousiasme aan de zijlijn supporteren en misschien heel af en toe een mogelijke richting suggereren als je het écht niet meer weet. Jij bent diegene die de wedstrijd loopt of de match speelt!

Klik hier om de eerste stap naar een oplossing te zetten.